Gyermek kezelések

A kis pácienseknél fontos, hogy ne féljenek a fogorvostól így játékos módszerekkel a lehető legkíméletesebb módon vezetjük be őket a fogászattal való ismerkedésbe!
Gyermekek esetében az elsődleges szempont a prevenció, az elváltozások kialakulásának megelőzése! Ennek érdekében a rossz szokásokról (ujjszopás, cumizás) való leszoktatás segítése, a rossz nyelés funkciók (nyelvlökéses, ajak szorításos nyelés) kiszűrése és ezek kiküszöbölése, valamint a megfelelő orrlégzés segítése az elsődleges szempont! Hiszen ha ezek a funkciók jól működnek a gyermeknek nagy eséllyel egészséges fogazata és harmonikus arca fejlődik ki. Ezen funkciók javítására is alkalmazunk pl. myofunkcionális trainereket (kivehető szilikonos fogszabályzókat, illetve bevonunk a terápiába logopédusokat, gyógytornászokat, manuál terapeutákat, légzés terapeutákat is.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Mikor menjünk először fogorvoshoz?

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/lany2-320x240.jpg

A legjobb, ha akkor ismerkedik a fogászati környezettel egy gyermek, amikor még nincs semmi probléma. 3-4 évesek esetén már érdemes egy játékos ismerkedést beiktatni, amikor a kis páciens megismerkedik a „varázs” székünkkel, a szomjas kígyóval stb. Természetesen 6 éves kor előtt, ha a tejfogakkal probléma van, akkor már szükséges a fogorvosi látogatás.
Egészséges tejfogazat esetén a 6 és 10 éveseknél érdemes a fogváltást nyomon követni, hogy időben el tudjuk kezdeni a fogszabályozást, ha szükséges!

Mikor kezdjük a fogszabályozást?

Leggyakrabban 8 -13 éves kor között kezdjük a fogszabályozó kezelést. Ennél korábban csak bizonyos esetekben pl. keresztharapás esetén szükséges elkezdeni a fogszabályozást. 8-10 éves kor körül amennyiben szükséges kivehető fogszabályozót adunk, kihasználva az ebben a korban lévő nagy növekedést ezzel tudjuk az állkapcsok / fogívek fejlesztését is elősegíteni. Későbbi életkorban inkább ragasztott fogszabályozót alkalmazunk.

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/09/myo-320x240.jpg

Kivehető fogszabályozás

Hagyományos kivehető fogszabályozó készülékek

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/kivehetofogyszabalyzo-320x240.jpg

Ennek sok fajtája létezik, mindig az adott problémára és fogazatra választjuk ki a megfelelő típust. Jellemzően egy színes műanyag szájpadlással rendelkező, kis fém drótokkal kapaszkodó éjszakai fogszabályozó készülék, melyet napi 10-12 órát szükséges viselni. Gyerekek számára hatékony módszer! Minden kis páciens kiválaszthatja a hozzá leginkább illő színt és ennek megfelelően egyedileg készítjük el a fogszabályozót!

Myofunkcionális trainerek

A trainerek elsősorban a fogak körülötti izomfunkció helyreállítását segítik pl. nyelvlökéses nyelés esetén. Ezt is elsősorban gyerekeknél használom. Ezek puha szilikonból készülnek, olyanok, mint egy sport fogvédő. Akár ragasztott fogszabályozó kezelések előkészítéséhez is alkalmazható.

Ezt a napközben 1-2 órát és éjszaka is javasolt viselni!

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/trainer-320x240.jpg

Ragasztott fogszabályozás

Fogakra ragasztott tappancsok (breketek) segítségével mozgatja a fogakat. Ez alkalmazható gyermekenél és felnőtteknél is. Gyermekek esetén általában 12 éves kor után lehetséges ez a kezelés, amikor már előbújt az összes maradó fog. Mind gyermekek, mind felnőttek esetében választható porcelán és fém változatban.

Többféle ragasztott készülékkel dolgozom, így mindenki számára megtaláljuk a megfelelőt, legyen az fém vagy esztétikus.

Damon / lágy erőkkel történő fogszabályozás

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/8_DamonClear_TeensBG_web-320x240.jpg

Ez az általam leghatékonyabbnak gondolt…

Ez a hagyományostól kicsit eltérő fogszabályozó rendszer, mely nagyon hatékony a bonyolult esetekben is!

A Damon módszer lényege, hogy a fogakra ragasztott tappancsok (breketek) egy passzív önzáró technikával működnek, ezáltal jelentősen lecsökkentve a fogszabályozó ív és a breketek közötti súrlódást. Így sokkal kisebb, biológiai erőkkel mozgathatók a fogak. Ezáltal kíméletesebb a fogaknak, a fogágynak és természetesen a páciensnek is. A kezelés során kicsit gyorsabban érhető el a kívánt eredményt és az esetek többsége megoldható foghúzás nélkül!

Ma már több ilyen elven működő fogszabályozó készülék van a piacon, több ilyen rendszert is használok!

D-gainer – részleges ragasztott fogszabályozás vegyes (tej és maradó) fogazatú gyermekek részére, annak érdekében, hogy helyet nyerjünk az előtörésre váró maradó fogak számára

Akkor szoktam ezt alkalmazni, ha nincs megfelelő hely bizonyos fogak, pl. a szemfogak előtöréséhez. Ilyenkor akár 9-10 éves korban, amikor még tejfogak is vannak, fogszabályozót ragasztok a már előbújt maradó fogakra, ami helyet teremt az előtörni készülő oldalsó maradó fogak számára! Ezt később kiegészítve az kezelés közben előtört fogakra is felragasztom a készüléket! Így ez a kezelés hosszabb lehet, mivel az új fogak előtörését is meg kell várni!

Légy Büszke a Mosolyodra!

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2020/01/home-service-3.png

Gyermek kezelések

A kis pácienseknél fontos, hogy ne féljenek a fogorvostól így játékos módszerekkel a lehető legkíméletesebb módon vezetjük be őket a fogászattal való ismerkedésbe!

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2020/01/home-service-1.png

Felnőtt kezelések

Ma már a fogszabályozás bármely életkorban elkezdhető. Erre több módszerrel is lehetőség van a hagyományos ragasztott fogszabályzótól a láthatatlan kivehető készülékekig. Megtaláljuk az Önnek megfelelőt!

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/lathatatlan-fogszabalyozas-kiskep.png

Állkapocs ízületi problémák

Az állkapocs ízületi panaszok (fájdalom, kattogás stb) 90 %-ban rossz harapás miatt alakulnak ki. Ez lehet egy aszimmetrikus felső fogív miatt, de akár egy ferdén kinőtt fog miatt is.

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/kiveheto-fogszabalyozas-kiskep.jpg

Láthatatlan fogszabályzás

Ez a készülék egy számítógéppel modellezett, és egy speciális 3D nyomtatási technológia segítségével előre elkészített átlátszó műanyag sínek sorozata, amelyek pontosan illeszkednek a fogsorra.

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/denticare-logo-inv.png

We are a friendly team of dentists, hygienists and receptionists who work together to ensure that you receive the best treatment you require.

24/7 Emergency phone
About DentiCare
Our Awards
https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2020/01/img-award.png

Best Patient Care 2019
Best Practice & Best Team 2018
Best Team & Practice 2017

Working Hours
bt_bb_section_top_section_coverage_image
Warning: chmod() has been disabled for security reasons in /var/www/drzoltankrisztina.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 46