Ragasztott fogszabályozás

Ma már a fogszabályozás bármely életkorban elkezdhető. Erre több módszerrel is lehetőség van, a hagyományos ragasztott fogszabályzótól a láthatatlan kivehető készülékekig. Megtaláljuk az Önnek megfelelőt!

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ragasztott fogszabályozás

Fogakra ragasztott tappancsok (breketek) segítségével mozgatja a fogakat. Ez alkalmazható gyermekeknél és felnőtteknél is. Választható porcelán és fém változatban.

Többféle ragasztott készülékkel dolgozom, így mindenki számára megtaláljuk a megfelelőt, legyen az fém vagy esztétikus.

Damon / lágy erőkkel történő fogszabályozás

Ez az általam leghatékonyabbnak gondolt…

Ez a hagyományostól kicsit eltérő fogszabályozó rendszer, mely nagyon hatékony a bonyolult esetekben is!

A Damon módszer lényege, hogy a fogakra ragasztott tappancsok (breketek) egy passzív önzáró technikával működnek, ezáltal jelentősen lecsökkentve a fogszabályozó ív és a breketek közötti súrlódást. Így sokkal kisebb, biológiai erőkkel mozgathatók a fogak. Ezáltal kíméletesebb a fogaknak, a fogágynak és természetesen a páciensnek is. A kezelés során kicsit gyorsabban érhető el a kívánt eredményt és az esetek többsége megoldható foghúzás nélkül!

Ma már több ilyen elven működő fogszabályozó készülék van a piacon, több ilyen rendszert is használok!

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/DamonClear_typodont_wLowers-640x480.jpg

Állkapocs ízületi panaszok esetén

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/allkapocsizuletikep-320x240.jpg

Az állkapocs ízületi panaszok (fájdalom, kattogás stb) 90 %-ban rossz harapás miatt alakulnak ki. Ez lehet egy aszimmetrikus felső fogív miatt, de akár egy ferdén kinőtt fog miatt is. Ezt az esetek többségében speciális fogszabályozó kezeléssel eredményesen lehet kezelni és a panaszokat megszüntetni. Ilyenkor a fogszabályozást kombináljuk egy átlátszó sínes kezeléssel, mellyel tehermentesítjük az ízületet és megfelelő harapási formát alakítunk ki. Így a kezelés végére nem csak szép mosolya lesz a páciensnek, hanem a gyötrő ízületi panaszoktól is megszabadul!

Fogszabályozós mikroimplantátumok

Ezek mini csavarok melyek elhorgonyzásként működnek a ragasztott fogszabályozás ideje alatt. Például ehhez tudunk fogakat húzni, vagy ettől eltolni. A mikroimplantátumokat helyi érzéstelenítésben kb. 2 perc alatt behelyezzük, mely nem jár sem fájdalommal, sem vérzéssel, sem egyéb kellemetlenséggel.

 

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/mikroimplantatumok-320x240.jpg

Láthatatlan fogszabályozás - NUVOLA

Ez a készülék egy számítógéppel modellezett, és egy speciális 3D nyomtatási technológia segítségével előre elkészített átlátszó műanyag sínek sorozata, amelyek pontosan illeszkednek a fogsorra. Minden egyes darabon apró módosítások vannak az előzőhöz képest. Ezek a módosítások mozgatják a fogakat a megfelelő helyre és irányba.

A tervezés után egy szoftver segítségével meg tudom mutatni, hogy honnan hová jutunk el a kezelés során, így a páciens, már a kezelés megkezdése előtt láthatja milyen lesz a végeredmény!

A síneket a nap 20-22 órájában hordani kell, kivéve az étkezés és fogmosás idejét. Mivel a módosítások igen aprók, ezért a kezelés során jellemzően nincs fájdalom. A készülék azonnal megszokható, és rendkívül esztétikus, hiszen az átlátszó műanyag gyakorlatilag láthatatlanná teszi a néző számára.

A fogszabályozásban is, mint minden másban teret hódítanak és gyorsan fejlődnek a digitális eljárások, így ez a módszer is egyre inkább alkalmas bonyolultabb estetek megoldására is!

Légy Büszke a Mosolyodra!

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2020/01/home-service-3.png

Gyermek kezelések

A kis pácienseknél fontos, hogy ne féljenek a fogorvostól így játékos módszerekkel a lehető legkíméletesebb módon vezetjük be őket a fogászattal való ismerkedésbe!

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2020/01/home-service-1.png

Felnőtt kezelések

Ma már a fogszabályozás bármely életkorban elkezdhető. Erre több módszerrel is lehetőség van a hagyományos ragasztott fogszabályzótól a láthatatlan kivehető készülékekig. Megtaláljuk az Önnek megfelelőt!

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/lathatatlan-fogszabalyozas-kiskep.png

Állkapocs ízületi problémák

Az állkapocs ízületi panaszok (fájdalom, kattogás stb) 90 %-ban rossz harapás miatt alakulnak ki. Ez lehet egy aszimmetrikus felső fogív miatt, de akár egy ferdén kinőtt fog miatt is.

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/kiveheto-fogszabalyozas-kiskep.jpg

Láthatatlan fogszabályzás

Ez a készülék egy számítógéppel modellezett, és egy speciális 3D nyomtatási technológia segítségével előre elkészített átlátszó műanyag sínek sorozata, amelyek pontosan illeszkednek a fogsorra.

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/denticare-logo-inv.png

We are a friendly team of dentists, hygienists and receptionists who work together to ensure that you receive the best treatment you require.

24/7 Emergency phone
About DentiCare
Our Awards
https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2020/01/img-award.png

Best Patient Care 2019
Best Practice & Best Team 2018
Best Team & Practice 2017

Working Hours
bt_bb_section_top_section_coverage_image