Egyéb kategóriaTanácsok esztétikus fogszabályzót viselőknek

VISELÉS

A síneket napi 20-22 órát szükséges viselni. Az étkezésekhez ki kell venni és étkezés után, fogmosást követően visszatenni. 

14 naponta kell a síneket váltani (elkezdeni hordani a soron következőt)! Aki egy fekete szilikon készüléket is kapott a sínek mellé, amit naponta rágni kell, az 10 naponta válthatja a síneket! Az AXEL-t (a fekete szilikon készülék) napi 30-40 percen át kell „rágcsálni”, úgy, hogy a sínek is benn vannak a szájban, kb. 3 másodpercre rászorít, majd ellazít.

TISZTÍTÁS

Mivel a sínek kivehetők így a fogmosás nem jelent extra kihívást! A szokott módszerrel történő fogmosás szükséges az étkezéseket követően. Napi 1x fogselyem használata is ajánlott!

A síneket egy kézi fogkefével kívül, belül meg lehet sikálni, hogy eltávolítsa a lepedéket. Fogkrémet NE használjunk hozzá! ( A fogkrémben lévő szemcsék kicsit összekarcolhatják!) 

Arra ügyeljen, hogy NE forró víz alatt öblítse, vagy forró vízbe áztassa, mert attól eldeformálódhat!

Hetente 1x beáztathatja tisztító oldatba erre drogériákban kaphatók fogszabályozó tisztító tabletták (ennek alternatívája lehet a fogsor tisztító tabletta), amit langyos vízben feloldva használjon. Ebben az oldatban 1-2 órát áztassa a fogszabályzót!

EVÉS, IVÁS LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYOZÓVAL

A sínes fogszabályozóval a szájban enni NEM szabad! Ettől eltörhet a készülék!

Inni lehet a láthatatlan fogszabályozóval, azonban javasolt minél kevesebb színes, cukros italt (Cola, piros üdítők, vörös bor stb.) fogyasztani, mivel ezek elszínezhetik a sínt és alatta a fogakat is!

FORRÓ ITALOK: teázni, kávézni lehet a sínnel, azonban ezek fogyasztása után közvetlenül NE vegye ki a sínt, mert a forró italtól picit meglágyul az anyag és eltávolítás közben eldeformálódhat! Ilyenkor várjon kb. 10 percet és csak utána vegye ki a fogszabályzót! Feketekávé, fekete tea fogyasztása a fogszabályozó nélkül javasolt az elszíneződés veszélye miatt. (Ez rendszeres fogyasztásra érvényes, alkalmanként bármilyen ital fogyasztható!)

PROBLÉMA ESETÉN:

HA VALAMELYIK SÍN NEM PONTOSAN ILLESZKEDIK:

Amikor új sínre vált, előfordulhat, hogy nem mindegyik fogra fekszik fel pontosan a sín. Ez normális lehet, ilyenkor 1-2 nap türelem szükséges, ahogy változik a fogai pozíciója a sín be fog pattanni a helyére. Ha 1-2 nap múlva sem illeszkedik jól, akkor jelezze a kezelőorvosnak!

HA LETÖRIK A FOGRA RAGASZTOTT „PÖCÖK” (attachment):

Ha csak egy kis darab törik le róla nem olyan nagy probléma, ha az egész letörik egy vagy több fogról, akkor azt mindenképp jelezze a kezelőorvosnak!

HA ELVESZTETTEM:

Ha az aktuálisan hordott sínt vesztette el, akkor próbálja meg betenni és hordani a következő sínt!

https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2021/10/denticare-logo-inv.png

We are a friendly team of dentists, hygienists and receptionists who work together to ensure that you receive the best treatment you require.

24/7 Emergency phone
About DentiCare
Our Awards
https://drzoltankrisztina.hu/wp-content/uploads/2020/01/img-award.png

Best Patient Care 2019
Best Practice & Best Team 2018
Best Team & Practice 2017

Working Hours
bt_bb_section_top_section_coverage_image